19/11/13

Edmodo (B μέρος) - Χρήση του Edmodo

Ανακοινώσεις (notes)

Μπορούμε να αναρτήσουμε μια ανακοίνωση (note) σε όποιους από τους μαθητές, γονείς ή άλλους καθηγητές επιθυμούμε.
Για να το κάνουμε αυτό ξεκινούμε να γράφουμε στο σημείο «Type your note here...» [εικόνα 9].

Εικόνα 9
Στη συνέχεια μπορούμε να γράψουμε την ανακοίνωση μας και να προσθέσουμε τον παραλήπτη ή τους παραλήπτες τη ανακοίνωσης. Μπορούμε επίσης να επισυνάψουμε αρχεία ή συνδέσμους (links) [εικόνα 10].

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα αρχεία (files) και οι σύνδεσμοι (links) που επισυνάπτουμε αυτόματα προσθέτονται στην βιβλιοθήκη (library) μα, γι' αυτό είναι καλό να παρέχουμε μια καλή περιγραφή σε αυτά τα στοιχεία.
Εικόνα 10

Για να επιλέξουμε τους παραλήπτες της ανακοίνωσης (note), ξεκινούμε να γράφουμε στο κουτί «Send to» το όνομα ενός μαθητή, εκπαιδευτικού ή ομάδας. Το Edmodo θα εμφανίσει τα ονόματα που ξεκινούν με τα γράμματα που έχουμε πληκτρολογήσει.

Για να απαντήσουμε σε μια ανακοίνωση, επιλέγουμε το κουμπί «Reply» και πληκτρολογούμε την απάντηση μας.

Εργασίες (Assignments)

Για να αναθέσουμε μια εργασία (Assignment) σε κάποιους μαθητές επιλέγουμε την επιλογή «Assignment» και πατούμε στην επιλογή «Assignment title» [εικόνα 11].
Εικόνα 11

Στη συνέχεια πληκτρολογούμε τον τίτλο της εργασίας (Assignment title), την περιγραφή της εργασίας (Describe the assignment), «ανεβάζουμε» την εργασία είτε από τον Υπολογιστή είτε από την βιβλιοθήκη (library) μας, ορίζουμε ημερομηνία λήξης της εργασίας (due date), ορίζουμε τους παραλήπτες της εργασίας (Send to...) κ.λ.π [εικόνα 12]. Μπορούμε επίσης να κλειδώσουμε την εργασία μετά την ημερομηνία λήξης της.
Εικόνα 12


Quiz

 Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο Quiz [εικόνα 13] ή να ανοίξουμε (load) ένα παλαιότερο.
Εικόνα 13

 Δημοσκοπήσεις (Polls)

Το Edmodo μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διενέργεια δημοσκοπήσεων μεταξύ των μαθητών.

Για δημιουργία μιας δημοσκόπησης επιλέγουμε την επιλογή «Poll» [εικόνα 14].
Εικόνα 14

 Στη συνέχεια γράφουμε την ερώτηση (Question) και τις πιθανές απαντήσεις (Answer #1, Answer #2 κ.λ.π.), δηλώνουμε σε ποιους αναφέρετε η δημοσκόπηση (Send to) και πατούμε το κουμπί «Send».



Πρόοδος-Βαθμολογία μαθητών (Progress)

Ένα από τα χρησιμότερα εργαλεία του Edmodo είναι η δήλωση της βαθμολογία του μαθητή ανά άσκηση. Για να το κάνουμε αυτό επιλέγουμε το «Progress» και την ομάδα/τμήμα των μαθητών την οποία θέλουμε να βαθμολογήσουμε [εικόνα 15].
Εικόνα 15

 Για να ορίσουμε νέο βαθμό επιλέγουμε «New Grade» και αφού δώσουμε ένα όνομα στον βαθμό (π.χ. διαγώνισμα, άσκηση για το σπίτι κ.λ.π), γράφουμε τον βαθμό για τον κάθε μαθητη.

Ο κάθε μαθητής θα έχει πρόσβαση μόνο στο δικό του βαθμό. Στη δεύτερη στήλη εμφανίζεται ο συνολικός βαθμός (Total) για τον κάθε μαθητή.
Εικόνα 16
 Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να δώσουμε κάποια επιβράβευση (Badges) στους μαθητές μας (π.χ. «καλή ερώτηση», «μαθητής του μήνα», «καλή προσπάθεια» κ.λ.π.)



Βιβλιοθήκη (Library)

 Η βιβλιοθήκη (Library) επιτρέπει να αποθηκεύουμε αρχεία (files) ή συνδέσμους (links) τα οποία θα μπορούμε να μοιραζόμαστε με τους μαθητές μας ή με άλλους εκπαιδευτικούς [εικόνα 17].

Εικόνα 17

Συμμετοχή σε κοινότητες (Discover)

 Το Edmodo προσφέρει τη δυνατότητα να γίνουμε μέλη σε εκπαιδευτικές κοινότητες θεμάτων που μας ενδιαφέρουν. Στις κοινότητες αυτές μπορούμε να ανταλλάξουμε ιδέες, να κάνουμε ή να απαντήσουμε ερωτήσεις, να πάρουμε ιδέες στα εκπαιδευτικά θέματα που μας ενδιαφέρουν [εικόνα 18]. Μπορούμε να επιλέξουμε μια κοινότητα (Communities), έναν εκδότη «Publishers» ή να αναζητήσουμε το θέμα που μας ενδιαφέρει «Search Topics».
Εικόνα 18

1 σχόλιο:

  1. Χρειάζεστε ένα δάνειο οποιουδήποτε είδους; αν ναι δίνουμε δάνειο έξω με 3% επιτόκιο χρειάζεστε χρήματα για επείγουσα αγορά, ανακαίνιση, ταξίδι, άλλα έξοδα κλπ. Εάν έχετε μετοχές στο σπίτι σας θα σας πάρουμε τα χρήματα που χρειάζεστε, εγγυημένα !!! Στείλτε μας e-mail μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eaxtherjohnloanirms@yahoo.com

    Συμπληρώστε και επιστρέψτε το έντυπο αίτησης δανείου παρακάτω

    Απαιτούμενο ποσό δανείου:
    Τα ονόματά σας:
    Διάρκεια δανείου:
    Χώρα Από:
    Τηλέφωνο:
    Γένος:
    Η διεύθυνση σου:
    Η ταυτότητα της φωτογραφίας σας:
    Έχετε υποβάλει αίτηση πριν ;:

    Κ. Eaxther John.

    ΑπάντησηΔιαγραφή