13/5/14

Εξαγωγή αρχείων ή αντικειμένων από παρουσίαση PowerPoint

Ένας εύκολος τρόπος για εξαγωγή αρχείων ή αντικειμένων από παρουσίαση PowerPoint* (για παράδειγμα εικόνες, αρχεία ήχου, αρχεία video κ.α) είναι με την μετατροπή της παρουσίασης σε αρχείο τύπου zip.
Για να το κάνουμε αυτό επιλέγουμε «μετονομασία» (rename) στο αρχείο και αλλάζουμε την επέκταση του ονόματος του αρχείου από (.pptx) σε (.zip). Τα Windows θα «διαμαρτυρηθούν» για την αλλαγή αυτή αλλά εμείς το αγνοούμε!
Σημείωση: Για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την επέκταση του ονόματος ενός αρχείου πρέπει να την «βλέπουμε ». Συνήθως τα Windows είναι ρυθμισμένα έτσι ώστε να κρύβουν τις γνωστές επεκτάσεις του ονόματος των αρχείων. Για να ρυθμίσουμε τα Windows μας έτσι ώστε να παρουσιάζουν τις επεκτάσεις του ονόματος όλων των αρχείων δες εδώ.
Στη συνέχεια ανοίγουμε το αρχείο τύπου zip που δημιουργήσαμε και βλέπουμε ότι περιέχει διάφορους φακέλους (folders). Στο φάκελο (folder) με την ονομασία ppt θα βρούμε τις εικόνες, τα αρχεία ήχου, τα αρχεία video κλπ. Επιλέγουμε το αρχείο ή τα αρχεία που θέλουμε και τα εξάγουμε στον υπολογιστή μας.

Συμβουλή: Πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία είναι σοφότερο να δημιουργήσουμε ένα αντίγραφο του PowerPoint αρχείου μας και να δουλέψουμε με αυτό έτσι ώστε να μην χάσουμε το αρχικό αρχείο.

* Η μέθοδος αυτή ισχύει για τα αρχεία PowerPoint τύπου με επέκταση (.pptx), δηλαδή για εκδόσεις PowerPoint  2007, 2010 ή νεότερες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου